Lista: Elitseriens 10 bästa värvningar

 1. Pavel Ryazantsev (eller nåt) till AIK från Neftyanik
  Gammal gubbe nu förvisso men X antal VM-guld och ryska ligatitlar och ett kilo mål på högsta nivå i Ryssland antyder ändå viss kvalitet och precis vad AIK behöver som nykomlingar. Gjorde 62 mål förra säsongen så håller rätt hyfsat än. Skänker välbehövlig stjärnstatus till elitserien också.

 2. Patrik Nilsson till AIK från Bollnäs
  Fortfarande högst oklart varför Bollnäs kände att Nilsson som kom delad femma i skytteligan med 37 mål och som gjort över 1000 mål i elitserien inte var bra nog längre, men för AIK var det guld såklart eftersom de nu har ett anfallspar som tillsammans gjort en bra bit över 2000 mål på högsta nivå i sina karriärer.

 3. Simon Jansson till Edsbyn från Västerås
  I sina bästa stunder kan Jansson vara helt ostoppbar med sin tyngd och genombrottsförmåga och att Edsbyn lyckats värva hem honom 28 år ung på ett långt kontrakt (fem år) är såklart en supervärvning. Jansson är dock en spelare som ibland tar lite väl stor plats vilket syntes i kvartsfinalerna mot IFK Vänersborg förra säsongen – när Jansson försvann skadad växte övriga VSK. Har väl dessutom en tendens att vara upp och ner i sina prestationer. Därav ”bara” trea på den här listan.

 4. Jesper Jonsson till Västerås från Hammarby
  Jonsson är definitionen av en poängspelare. Gör mål som en skyttekung och assist som en assistkung. Sannolikt finns ingen bättre straffområdesspelare i elitserien nu när David Karlsson lagt av. Har väl sina brister i att farten inte riktigt finns där så blir intressant att se hur han passar in i VSK:s ganska tempostarka spel, men sannolikt lär han ta deras offensiv till nästa nivå.

 5. Viktor Hulthammar till Motala från Nässjö
  När Motala presenterade Hulthammar som nyförvärv var känslan att de smugit fram i vassen snott honom framför näsan på en hel del andra föreningar. Hulthammar är en målfarlig ytterhalv/mittfältare som trots att han är född -98 redan varit lagkapten i ett allsvenskt topplag och även om han kanske inte kommer dominera redan under sin första elitseriesäsong så kan de mycket väl visa sig vara en kanonvärvning för Motala på ett par säsongers sikt.

 6. Christoffer Fagerström från Hammarby till Bollnäs
  Kvalitetsmässigt är det kanske elitseriens bästa värvning, den förre IFK-stjärnan är numera en given landslagsanfallare och en blivande skytteligavinnare. Ändå går det inte att komma ifrån känslan att Fagerström lämnar Stockholm framförallt för att fylla på bankkontot och inte för att han tror att det är i Bollnäs han kommer ta nästa steg i sin karriär. Ettårskontraktet antyder i alla fall det. Samtidigt tisslas det om att övergången drog ut på tiden för att Bollnäs egentligen föredrog Erik Pettersson som dock stannade i Ryssland. Brinner båda parter tillräckligt mycket för äktenskapet att det ska bli succé? Vi får se.

 7. Pontus Blomberg från Hammarby till Vetlanda
  Oklar skadestatus på Blomberg som hade det tufft med både skador och en ny omgivning i Hammarby ifjol och hittade väl aldrig riktigt sin roll i det laget. Tillbaka i Vetlanda nu där han sannolikt kommer få samma roll han hade tidigare och i ett offensivt brandskattat Vetlanda kommer hans passningsklubba bli guld värd – om han är hel och frisk.

 8. Robert Rimgård till Broberg från Hammarby
  Har följt bandy i många år men fortfarande inte blivit riktigt klok på hur bra försvarare Rimgård egentligen är. Antagligen helt okej. Men det spelar inte så stor roll för när Broberg värvade Rimgård var det mer en symbolvärvning som signalerade att Broberg kan värva spelare från större klubbar istället för vice versa som varit fallet i många år. Bara det kan nog ge en boost till hela laget och föreningen. Åtminstone ett tag.

 9. Ted Haraldsson till Sirius från Sandviken
  Egentligen som ovan. Mer en symbolvärvning som förvisso är bra men inte tillräckligt bra för att bära och lyfta ett lag på egen hand, men som i och med ett antal SM-guld och det faktum att han kommer till Sirius direkt från en av bandyns stormakter kommer antagligen vara mer värd för föreningen och laget som symbol än det han kommer tillföra på isen.

 10. Daniel Johansson till VSK från Vetlanda
  Växte mycket förra säsongen när han tvingades kliva fram ur Löfstedts skugga och imponerade stort. Brett register, bra fysik, tungt skott och gör ofta sjukt snygga mål. Kommer passa bra in i VSK:s spel och kommer garanterat kunna utveckla sitt spel och ta det ytterligare en nivå nu när han kommer till ett topplag.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Skapa din webbplats med WordPress.com
Kom igång