Inför: IFK Vänersborg – Gripen Trollhättan

Så drar det äntligen igång. Försäsongsmatcherna. Ikväll kickar Edsbyn och Broberg igång tvåmånadersfesten som är bandyns försäsong och som jag tycker om så mycket. Den kan ses på Bandypuls tillsammans med ett gäng andra träningsmatcher från hela Sverige här (abonnemang krävs och kostar 99 kr/månad eller 1 kr första månaden för nya kunder): https://www.bandypuls.se/artikel/har-ar-bandypuls-nya-tv-satsning-se-tolv-forsasongsmatcher-direkt-hos-oss

För vänersborgarna kan vi konstatera att bortamatchen mot Villa är den enda som sänds, men övriga träningsmatcher spelas ju hemma i Arena Vänersborg och då är vi ändå där och tittar, inte sant?

Första matchen spelas nu på lördag kl 14.00 och för motståndet står, som traditionen bjuder, Gripen från Trollhättan. Trollhättelaget har i många år varit ett jojogäng som gått upp till och åkt ur elitserien, senast de var uppe var säsongen 2016/2017 då de under nuvarande IFK-tränaren Ari Holopainen gjort en klart godkänd elitserie men kollapsade i kvalet. Sedan dess har det varit ett topplag i allsvenskan, men förra säsongen blev något av ett kliv bakåt för de gulsvarta som slutade först på sjunde plats efter en svag avslutning på serien.

Men så var förra året också något av en nystart för Gripen som satsade på unga spelare med lokal anknytning. Rutinen står IFK-bekantingarna Johan Skatz och Tony Eklind för tillsammans med Viktor Nordmark. I år har man även förstärkt med Mikko Lukkarila som fick lämna IFK efter många år samt målvakten Anton Sandsjö från Sandviken. Ytterligare nyförvärv är mittfältarna Thomas Staerkeby från IFK J20 och Christoffer Hansson från Blåsut.

Gripen har framförallt en stark offensiv med flera vassa målskyttar som Robin Karlsson (30 mål förra säsongen) och Markus Eriksson (23 mål) och så Lukkarila som tillkommit på det, så IFK:s defensiv kommer säkert behöva vara på tårna.


För IFK blir matchen ett trevligt avbrott från träningen som pågått i snart tre veckor redan. Förhoppningsvis får några av juniorerna och de yngre spelarna som vill ta en plats i startelvan chansen att visa upp sig. I övrigt är det oklart vilket lag IFK kommer ställa upp med, det enda frågetecknet som jag är medveten om just nu är Robin Öhrlund som tackade nej till landslaget pga en lättare skadekänning.

Däremot kommer vi sannolikt få se den äldre brodern Jesper Öhrlund ta sina första skär i IFK-tröjan. Om Robin är framspelaren så är Jesper mer av en målskytt med ett vasst skott och bra djupledsegenskaper. Det ska bli intressant att se vad han kan tillföra IFK-laget.

Lördag 24/8 kl 14. Ses!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Skapa din webbplats med WordPress.com
Kom igång