Matchrapport: IFK Vänersborg – Gripen Trollhättan 5-2

Robin Öhrlund var, som så ofta, bäst på isen.

Att IFK Vänersborg och Gripen Trollhättan möter varann på försäsongen är något av en tradition och ofta har det varit lite jämnare matcher än man som IFK-supporter känt sig bekväm med.
Så icke denna gång.

Redan från första stund blev klasskillnaden lagen emellan ganska uppenbar. Inte för att Gripen spelade dåligt utan för att IFK, som det brukar påpekas inför varje ny säsong, visade att man faktiskt börjar på en högre nivå än tidigare i år. De vanliga försäsongsmissarna med slarvigt passningsspel, svaga bollmottagningar och hackande spel lös nästan helt med sin frånvaro och man fick kisa riktigt hårt för att kunna ana att det var säsongens första match för de blåvita.

Segersiffrorna skrevs till 5-2 för IFK Vänersborg men bakom siffrorna döljer sig ett par ramträffar, en bommad straff och ett dussin sylvassa mer eller mindre frilägesparader av Gripens oerhört duktige målvakt Robin Eliasson. Kanske var det där matchovanan syntes tydligast, i avslutslägena.

Målskyttet inleddes av nyförvärvet Jesper Öhrlund som fick bollen på kanten, tog några skär framåt och dunkade in bollen stenhårt i nättaket. Hyfsad debut. Gripen kvitterade på sin första hörna när Tony Eklinds isare hittade in, men IFK kunde återigen återta ledningen med ett nästintill identiskt mål som det första; passning ut på vänsterkanten till Hedqvist den här gången, och skott i mål via målvakten.

IFK hade bud på fler mål, framförallt Hedqvist som både drog en hörna i ribban och brände en straff sedan Felix Callander åkt sig fri och blivit upphakad. Jocke klev sedermera av i paus, vilket gav juniorerna Lukas Forsström, 15, och Hugo Sjöling, 16, chansen att visa upp sig lite mer i andra halvlek. De båda bytte på anfallsposition och gjorde bra ifrån sig, var delaktiga och tog initiativ och var en hårsmån från att göra minst varsitt mål i den här matchen; Forsström drog ett skott klockrent i stolpens insida och Sjöling hade en styrning som stoppades på mållinjen.

IFK:s mål i andra halvlek stod istället Olle Berglund (3-1), Emil Viklund (4-1) och Adam Herou Löf (5-1) innan Gripen kunde tröstmåla genom Markus Eriksson vars skott styrde på en försvarare och ställde Kyllönen i IFK:s mål. Robin Öhrlund var arkitekten bakom IFK 3-1 och 4-1 när han friställde lagkamrater med kirurgiskt precisa genomskärare medan Jesper Öhrlund visade att han inte bara är en målskytt när han vann boll, tog sig runt på kanten och spelade in till em framstörtande Adam Herou Löf som tryckte in bollen, sig själv och två Gripenförsvarare i målet.


Matchens spelare: I IFK Vänersborg var Robin Öhrlund inblandad i det mesta och behandlade stundtals motståndarna som koner på isen. Tre assist blev det den här gången men framförallt visade han att han är en av Sveriges mest sevärda bandyspelare.

I Gripen måste Robin Eliassons målvaktsspel nämnas. Visst kan man hävda att skärpan i avsluten är för dålig när mer eller mindre rena frilägen missas men Eliassons reaktionsförmåga på både tunga distansskott och avslut från nära håll var oerhört imponerande. Utan hans storspel hade det lätt slutat med tvåsiffrigt i blåvit favör.


I övrigt: 758 personer skippade Premier League och den varma sensommareftermiddagen för att se en träningsmatch i bandy. Finfin siffra, det.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Skapa din webbplats med WordPress.com
Kom igång