IFK Vänersborg – Frillesås BK 6-3

I säsongens andra träningsmatch visade IFK upp en något blekare fasad än i premiären mot Gripen. Lite lägre fart, lite mer slarv och bolltapp och överlag lite fler hack i spelet. En förklaring är såklart att Robin Öhrlund inte fanns med på isen, han har ju en förmåga att få spelet att flyta, en annan är att det försäsong och prestationerna går lite upp och ner.

En tredje är att Frillesås spelade sin första match och såg ganska spelsugna ut. Faktum att Frillesås styrde och ställde och vann andrabollar ganska enkelt första kvarten, utan att för den delen skapa något mer än ett par halvfarliga distansskott. IFK kom sedan in i matchen mer och mer och skapade de första riktigt farliga målchanserna när Hedqvist blev fri efter ett lyft från Adam Herou Löf men såsade lite i nedtagningen, och därefter när Callander sköt ett rappt skott i burgaveln efter ett fint IFK-anfall.

Tydligt var att när IFK väl lyckades sätta ihop ett koppel passningar och tryckte på i skridskoåkningen så tog man sig också fram till bra målchanser, och 1-0 kom när Emil Viklund tog fart och hittade ut till Hedqvist på vänsterkanten och Jocke hittade bortre krysset. Ett fint mål men det skulle bli kvitterat efter kommunikationsmiss mellan Kimmo Kyllönen och Simon Blomkvist som slutade med att Lukas Norrman kunde skjuta in kvitteringen i öppet mål.

IFK återtog ledningen innan halvtidsvilan genom Hedqvist på hörna och tog även kommandot direkt i andra halvlek. Jesper Öhrlund växelspelade fint med Robin Lundqvist och fick fritt läge rakt framifrån i straffområdet men avslutade svagt så Frillesåsmålvakten kunde rädda. Istället kunde Frillesås lite oväntat både kvittera och ta ledningen på mindre än en minut efter två slumpartade mål där Mattias Johanssons först lyfte och hoppade in med bollen i straffområdet mellan tre IFK-försvarare, kom förbi och på något sätt lyckades bollen studsa in via Jesper Henrikssons klubba i kalabaliken. 2-3 kom direkt på avslag efter slarv av IFK-försvaret som tappade boll till Frillesåsspelare som sköt, och på returen lyckades man inte få undan bollen utan Jesper Henriksson kunde ännu en gång få in bollen i mål i röran.

Så långt hade Frillesås gjort tre mål på vad som knappt var en enda målchans i matchen. IFK återställde dock ordningen relativt snabbt när Emil Viklund serverades en passning av Adam Herou Löf och sköt in ett bollen i bortre gaveln till 3-3. 4-3 gjorde sedan Joakim Hedqvist efter att han blivit bestulen på ett friläge av assisterande domaren i sekvensen innan, och i ren frustration verkade det som snodde han åt sig bollen från en Frillesåsförsvarare och placerade in den i mål.

Matchen avslutades med två hörnmål (Hedqvist och Liukkonen) och ett stolpskott från Viktor Hjelm och segern blev till slut klara 6-3 till IFK trots den något bleka insatsen, som dock blev bättre i andra halvlek. I IFK var det få som kom upp i normal nivå men Hedqvist gjorde fyra mål och var ett ständigt hot, Adam Herou Löf drev på mittfältet och Felix Callander var aktiv och jobbade hårt i defensiven. Även Emil Viklund glimrade till ibland. Junioren Hugo Andersson fick mycket speltid som både högerhalv och vänsterhalv och gjorde en klart godkänd insats.

I Frillesås var det två brödrapar som imponerade mest; bröderna Johansson och bröderna Norrman. De kommer sannolikt få bära mycket av Frillesås speluppbyggnad i vinter med sin fina skridskoåkning.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Skapa din webbplats med WordPress.com
Kom igång