Guide: 10 sätt du kan stötta IFK Vänersborg ekonomiskt

Även om den akuta ekonomiska krisen för IFK Vänersborg är över så kommer klubben framöver att behöver fortsatt stöd från oss supportrar och bandyintresserade för att fortsätta vara en livskraftig förening i många år framöver.

Om du vill stötta klubben ekonomiskt men inte riktigt vet hur de kan göra det på ett smidigt och enkelt sätt följer här en guide på 10 sätt du kan hjälpa IFK Vänersborg ekonomiskt.

 1. GÅ PÅ MATCHER.
  All idrott är beroende av att det kommer publik till matcherna. Det ger intäkter från biljettförsäljningen och ju fler åskådare på matcherna, desto lättare för IFK att ragga sponsorer. Dessutom ingår ju världens bästa idrottsunderhållning, så win-win. Biljetter till IFK:s matcher kan du köpa här: https://vanersborg.ebiljett.nu/
 2. SKAFFA SÄSONGSKORT.
  Om du tänkt gå på IFK:s matcher regelbundet är det förmånligt och smidigt att köpa ett säsongskort. Du slipper köa eller köpa biljett i förväg utan kan bara glida in i arenan när matchen startar. Skulle du dessutom av någon anledning inte kunna gå på en match har du hjälp klubben genom att redan förbetala inträdet till matchen genom säsongskortet. I säsongskortet ingår även träningsmatcher och slutspelsmatcher plus att det ger rabatt på inträdet. Säsongskort kan du också köpa på https://vanersborg.ebiljett.nu/ eller i samband med IFK:s träningsmatcher, eller på IFK:s kansli.
 3. BLI MEDLEM.
  Att bli medlem i IFK Vänersborg kostar 450 kr och för det får du förutom medlemskap även rabatter hos utvalda sponsorer, rösträtt på årsmöte och inbjudningar till informationsmöten med IFK med jämna mellanrum under året. Tips: lägg till 100 kr och teckna ett medlemskap åt maken, frugan eller ungen på samma gång! Vill du göra hela familjen till medlem kostar det 750 kr.
  Förutom att du stöttar IFK ekonomiskt med dina egna pengar ligger antalet medlemmar i en förening ofta till grund för bidrag och andra ersättningar från kommuner och dylikt, så genom att bli medlem gör du klubben starkare på flera sätt. Medlem blir du enkelt här: https://ifkvanersborg.attendance2.com/medlem2019
 4. KÖP SOUVENIRER.
  IFK Vänersborg har en fin klubbshop i Arena Vänersborg där du kan köpa diverse prylar som visar att IFK är laget i ditt hjärta. Om du ändå ska stå på läktaren och heja, varför inte göra det iklädd något blått och vitt? Genom att klä dig i IFK:s klubbmärke hjälper du också till att marknadsföra klubben ute på stan, på jobbet eller bland vänner. Shopen är öppen i samband med IFK:s hemmamatcher.
 5. GÅ MED I ANDELSLOTTERIET.
  IFK Vänersborg har ett andelslotteri med dragning varje månad. Varje andel kostar 100 kronor i månaden och dras automatiskt från ditt konto. Du kan köpa hur många andelar som helst. Vinstsumman är 12 000 kr varje gång förutom två gånger per år när vinstsumman är 30 000 kr. I varje lotteri finns 300 andelar så chansen att du ska vinna är 1 på 300, betydligt bättre odds än än en trisslott eller Lotto. Andelar kan du enkelt teckna dig för här: https://ifkvanersborg.se/foreningen/andelslotteriet/
 6. REGISTRERA IFK SOM DITT LAG I ”GRÄSROTEN”.
  Gillar du att tippa och spela hos Svenska Spel? Då kan du uppge IFK Vänersborg som ditt favoritlag i ”Gräsroten”, vilket innebär att varje gång du spelar hos Svenska Spel så ger Svenska Spel en del av pengarna till IFK. Mer än så behöver du inte göra och det kostar dig inget extra. Mer information hittar du här: https://www.svenskaspel.se/grasroten
 7. SKÄNK PENGAR VIA SUPPORTERKLUBBEN ÄLGARNA.
  Förutom att stötta IFK Vänersborg på läktarna har supporterklubben Älgarna flera pågående initiativ för att hjälpa till att stötta klubben ekonomiskt. Det ena är insamlingen ”Blått hjärta” där du kan sätta in valfri summa via antingen bankgiro 282-0637 eller Swish 0725661775 (märk insättningen med Blått hjärta). Alla pengar går oavkortat till IFK Vänersborg och häromveckan kunde klubben lämna över 250 000 kr till IFK som givmilda supportrar och bandyvänner skänkt.
  Du kan även gå med i Tian, där du tecknar dig för att skänka minst 10 kr (eller mer) per poäng IFK Vänersborg kommande elitseriesäsong. Tian kan du gå med i här: https://www.algarna.se/p/tian.html
 8. KÖP 50/50-LOTTER
  Ett utmärkt sätt att stötta IFK är att köpa 50/50-lotter av de glada pojk- och flickspelarna i samband med matcherna. Hälften av försäljningssumman lottas sedan ut under matchen, med andra hälften går till IFK:s ungdomsverksamhet.
 9. TA MED EN KOMPIS.
  Det kan vara svårt att tro men alla har inte upptäckt bandyns tjusning ännu. Så varför inte bjuda med en polare på en bandymatch? Kanske älskar hen det och blir en återkommande besökare, och om inte så har du i alla fall utökat IFK:s biljettintäkter just den enskilda matcher åtminstone.
 10. HANDLA I KIOSKEN.
  Bandy blir alltid bättre av en korv, en kopp kaffe, läsk eller en kexchoklad och det inbringar även fina pengar till IFK när folk handlar i deras kiosker. Istället för att trycka i sig en hamburgare eller öl före/efter match någonstans kan man lika gärna käka och dricka ölen i baren, restaurangen eller kioskerna på arenan. Varje krona räknas och att köpa något gött till sig själv är ett enkelt sätt att båda göra sig själv och IFK Vänersborg glada.

Så där har ni det, tio enkla, snabba sätt att stötta IFK Vänersborg ekonomiskt.

Ingen behöver göra allt, men alla kan göra något.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Skapa din webbplats med WordPress.com
Kom igång