Bandygymnasiet i Vänersborg räddat

Jocke Berglund och Jonas Berner, tidigare IFK-spelare och instruktörer på bandygymnasiet på Birger Sjöberggymnasiet, i duell medan Alexander Zitouni – tidigare elev på bandygymnasiet och IFK-profil – gör något i bakgrunden.

Kunskapsförbundet Väst, som innefattar gymnasieskolorna i Trollhättan och Vänersborg, föreslog tidigare i år att ett antal gymnasieutbildningar på flera olika skolor skulle läggas ner, däribland NIU för bandy på Birger Sjöberggymnasiet i Vänersborg. Efter protester och löften om pengar från Vänersborgs och Trollhättans kommuner har dock Kunskapsförbundet Väst dragit tillbaka planerna på att lägga ner utbildningarna och bandygymnasiet kommer starta som vanligt i Vänersborg även hösten 2020.

Ett viktigt besked för bandyn i Vänersborg som även i fortsättningen kan erbjuda lokala talanger en bra bandyutbildning samtidigt som man kan locka till sig spetstalang från andra delar av landet. Bandygymnasiet är också viktigt för att bibehålla bandysportens status i Vänersborg med omnejd.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Skapa din webbplats med WordPress.com
Kom igång