Trögstartat IFK visade klass mot Åby/Tjureda

När IFK Vänersborg på fredagseftermiddagen skrinnade ut på (den något hoppiga, skulle de visa sig) isen i Arena Vänersborg för träningsmatch mot Åby/Tjureda var det lagens första möte någonsin. Det är inte ofta man får hela nya bekantskaper i bandy så det gav lite extra krydda till det här mötet.

IFK hade inte spelat match på två veckor och jag utgår ifrån att det var det som var problemet i inledningen av matchen, för första halvtimmen var IFK helt under isen. Åby/Tjureda kunde ganska enkelt spela sig fram och igenom IFK och gå upp till en 1-3-ledning genom två mål på en minut i matchminut 4-5 där först Jonathan Svensson fick in ett lågt distansskott till 0-1 ochAndreas Lysell skjutit in en retur i öppet mål till 0-2. Dessförinnan hade Jocke Hedqvist blivit helt sopren efter perfekt lyft av Adam Herou Löf, men istället för att placera in bollen valde han att skjuta från nära håll och bortamålvakten reflexräddade.

Hedqvist skulle dock revanschera sig när han från nära håll kunde stöta in reduceringen till 1-2 efter fin Robin Öhrlundpassning ut på kanten till Felix Callander som osjälviskt passade till Hedqvist framför mål. Efter målet tog IFK över spelet lite mer men försvarsspelet var passivt och det kändes farligt varje gång Åby/Tjureda gick till attack. Det var därför inte särskilt oväntat att de gjorde 1-3 genom ett vinkelskott av Jonathan Svensson efter att de rullat upp IFK rätt bra.

Sen var det som att ringrosten plötsligt släppte från IFK-spelarna, från att ha varit passiva i försvarsspelet, slarvat i passningsspelet och förlorat det mesta i närkampsspelet ökade man aggressiviteten och började pressa högre, vinna fler bollar, smälla på i närkamperna och skruva upp bolltempot. På kvarten som var kvar till halvtidspausen gick IFK från 1-3 till 6-3 och bjöd på riktigt bandygodis på vägen.

Upphämtningen startades av 15-årige Lukas Forsström som frispelades oerhört snyggt med en perfekt genomskärare genom tät trafik från Emil Viklund och var iskall i avslutet. Viklund själv ordnade sedan kvitteringen på hörna och hörnspecialisten Joakim Johansson gav IFK ledningen via ännu en hörna. Johan Koch lyckades på sedvanligt kantigt Koch-manéer skjuta in 5-3 innan vänsterback ”Kimmen” klev fram i banan och serverade dagens mest öppnande diagnolpassning som helt friställde Jesper Öhrlund som kunde lägga in 6-3.

Andra halvlek blev i princip spel mot ett mål där ett fysisk och aggressivt IFK inte lät de unga smålänningarna komma över mittlinjen långa stunder. Samtidigt bjöd man på fartfyllt och kreativt anfallsspel och band ihop många fina, vägvinnande passningskombinationer på vägen fram mot mål, och hade inte Åby/Tjuredas Vincent Trygg storspelat i målet hade siffrorna antagligen blivit ännu större. Johan Koch utökade till 7-3 efter att Callander trampat runt på högerkanten och spelat in snettinåtbakåt och 8-3 gjorde Robin Öhrlund efter fint växelspel med Emil Viklund. Felix Callander fixade 9-3 efter fint förspel av Jesper Öhrlund innan Robin Lundqvist sköt in IFK:s sista mål till 10-3 efter pass från Adam Herou Löf.

Åby/Tjureda avslutade sedan målskyttet när Filip Bringe blev helt fri ur misstänkt offsideposition och gjorde 10-4 på Dennis Nilsson, som kom in i IFK-målet med halvtimmen kvar. På det stora hela en styrkedemonstration av IFK som visade att man litar på sitt grundspel och att man har förmågan att studsa tillbaka och förändra en matchbild under pågående spel. Anfallsspelet var bra och man gjorde flera fina mål och hela nio olika målskyttar skvallrar om att många var delaktiga i det offensiva spelet.

Lite extra plus till Felix Callander som varit aktiv och delaktig i tidigare matcher också, men som idag fick utdelning med ett mål och två assist. Även Emil Viklund var aktiv och visade upp en fin passningsklubba. Jesper Öhrlund åkte mycket skridskor och skapade mycket målchanser med sin aviga spelstil.

Nu väntar Villa Lidköping härnäst, på bortaplan. En match som tv-sänds på Bandypuls.se för Pluskunder.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Skapa din webbplats med WordPress.com
Kom igång