Plusbetyg på elitserielagen: AIK

Målvakt: ++++
Kommentar: Andreas Bergwall är antagligen GOAT inom bandyn men har ändå börjat komma upp lite i åren och dubblerar dessutom som tränare. Kevin Sterner är backup. Stabil målvaktsuppsättning

Ytterhalvor: +++
Kommentar: Lite oklart hur AIK kommer ställa upp sitt lag men mycket lutar åt att det blir ryssarna Kim och Loginov som tar ytterhalvsplatserna. Kim är en klasspelare med många VM för Ryssland medan Loginov är en lite mer anonym ryss utan större meriter. Lite åldersstiget halvpar där ingen är utpräglad ytterhalv.

Försvar: +++
Kommentar: Plockade in Ilari Moisala sent från finska ligan och han verkar bilda försvar med Sebastian Ytterell/Daniel Axi/Alexei Chichov. Helt nykomponerat försvar utan samma spets och meriter som i andra delar av laget.

Mittfält: ++
Kommentar: Även på mittfältet har AIK misslyckats med att tillföra riktig stjärnglans. Som det ser ut nu kommer AIK:s mittfält att bestå av Jimmy Jansson, Emil Juhlén, Carl Brohäll och Kalle Lempinen. Ett mittfält som väl bäst kan beskrivas som ”nedre halvan av elitserien” på förhand. Skulle kunna höjas om t ex duktige tvåvägsspelaren Alexander Kim flyttades upp ett snäpp i planen.

Anfall: +++++
Kommentar: I anfallslinjen råder ingen brist på stjärnglans i alla fall. Patrik Nilsson och Pavel Ryazantsev är två stora, tunga, hårdskjutande anfallspjäser som väl sinsemellan gjort snudd på 2000 mål på högsta nivå i karriären. Kommer bli en mardröm för många lag i vinter om de kan få tillräckligt med bollar att jobba med. Backas upp av unga intressanta namn som Christian Frohm och Elias Engholm och rutinerade Klas Nordström.

TOTALT: 17

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Skapa din webbplats med WordPress.com
Kom igång