Plusbetyg på elitserielagen: Bollnäs

Målvakter: ++++
Kommentar: Bollnäs plockade in förre IFK Vänersborg-målvakten Pertti Virtanen sent efter en skada på Niklas Prytz. Därmed har Bollnäs antagligen fått in en uttalad förstemålvakt och världens bästa kastarm i laget. För 4-5 år sedan var Virtanen kanske världens bäste målvakt och etta i finska landslaget, senaste åren har han spelat i Finland och halkat ner lite i hierarkin i finska landslaget. Kan han nå samma nivå igen?

Försvar: +++
Kommentar: Bollnäs har länge varit kända för att ha ett av elitseriens bästa försvar, och det är fortfarande ett bra försvar, bara inte riktigt lika bra som det en gång varit. Andreas Westh har de senaste säsongerna sett mänsklig ut när Bollnäs hittills under försäsongen försökt frångå handbollsförsvaret till en mer offensiv inställning på isen har också de defensiva bristerna avslöjats.

Ytterhalvor: ++++
Kommentar: Per Hellmyrs är i sina bästa stunder fortfarande världens bästa högerhalv, även om de stunderna kommit lite glesare på senare år. På vänsterkanten har man den ack så endimensionelle Samuli Helavuori som dock ofta är ett hot på sin vänsterkant med sin fart. Anton Dahlberg är en intressant ung spelare med potential.

Mittfält: ++++
Kommentar: Har plockat in Daniel Mossberg för att driva mittfältet efter att fjolårets prestigevärvning Kasper Milerud kanske inte riktigt levde upp till hajpen. 19-årige Oskar Westh är en superintressant spelare och i övrigt har man habila komplementspelare som Joel Wigren, Markus Ståhl och Ville Aaltonen att tillgå. Lite för lite offensiv spets för full pott dock.

Anfall: ++++
Kommentar: Har plockat in mångårige IFK-profilen Christoffer Fagerström från Hammarby och kickat ut Patrik Nilsson längst fram. Tillsammans med Mickelsson kommer duon antagligen producera en hel del mål precis som Mickelsson-Nilsson gjorde ifjol. Ganska tunt bakom de två dock där unge Philip Flodstam kommer behöva ta kliv.

TOTALT: 19

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Skapa din webbplats med WordPress.com
Kom igång