Plusbetyg på elitserielagen: Broberg

Målvakter: ++++
Kommentar: Henrik Rehnvall har de senaste säsongerna varit otroligt bra i ett Broberg som förvisso underpresterat och givit honom gott om chanser att briljera. Men det går inte att förneka att han har matchvinnaregenskaper och plockat en hel del poäng åt Broberg genom åren.

Försvar: +++
Kommentar: Har tappat Ilari Moisala och ersatt med Robert Rimgård. På pappret låter det som ett uppbyte men man ska komma ihåg att Rimgårds Hammarby förra säsongen släppte in fler mål än Broberg, så återstår att se. Bredvid Rimgård finns Robin Redin och Magnus Fryklund som är rutinerade och kompetenta elitserieförsvarare men med viss skadehistorik och lite svajig form de senaste åren.

Ytterhalvor: +++
Kommentar: Jonas Nygren och Adam Wijk är skickliga halvor med bra passningsklubbor utan att för den skull placera sig i toppen av några listor över elitseriens bästa halvor. De gör sitt jobb och gör det bra, typ. Har ett intressant namn där bakom i Edvin Wigren.

Mittfält: +++
Kommentar: Arkhipkin är den stora stjärnan på Brobergs mittfält och är vass när han får ytor att utnyttja sin skridskoåkning på. Har värvat in ettan och tvåan i bandyallsvenskans assistliga, Wikman och Linder, men steget till att ligga på samma nivå i elitserien är stort. Norrmannen Fritiof Hagberg är underskattad spelare. Totalt ett mittfält med lite för lite spetskompetens på elitseriennivå, måhända.

Anfallare: ++++
Kommentar: Broberg har en bra anfallsuppsättning. Martin Söderberg har varit stekhet hittills under försäsongen och har potential att göra 40-50 mål under en säsong. Allsvenske skyttekungen Jonas Pettersson och Jonas Engström kommer säkert också bidra med 15-20 mål vardera och det kommer man rätt långt med. Unge Jesper Thyrén är ett spännande framtidsnamn.

TOTALT: 17

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Skapa din webbplats med WordPress.com
Kom igång