Plusbetyg på elitserielagen: Edsbyn

Målvakter: +++++
Kommentar: Anders Svensson är cirka 57 år gammal men fortfarande elitseriens bästa målvakt i mina ögon, visar inga ålderskrämpor annat än att han inte räddar lika många straffar längre. Eller så skjuter folk hårdare idag än för 15 år sedan. Anywho. Därtill en högst kompetent ersättare i Henrik Karlström så länge han håller sig utanför björnmunnar.

Försvar: ++++
Kommentar: Edsbyn har alltid varit starka i försvaret och det är man fortfarande, trots att Daniel Välitalo tvingats lägga av. Määttä, Åström, Svensk och Larsson är en bra backuppsättning som ordinarie men Svensk och Åström har jobbig skade- och sjukdomsproblematik de senaste åren.

Ytterhalvor: +++++
Kommentar: Edsbyn har ett klassiskt ytterhalvspar som kompletterar varann och har rutin i Hans Andersson och Daniel Burvall Jonsson. De bidrar med mycket poäng och bygger det mesta av Edsbyns spel, och gör det ofta oerhört bra. Hans Andersson i toppform är topp 5 i elitserien. Unge Matteus Liw tar kliv hela tiden och gör att gubbarna kan vila emellanåt.

Mittfält: ++++
Kommentar: Tuomas Määttä och Simon Jansson är otvivelaktigt två av elitseriens bästa offensiva mittfältare och kan trycka ner motståndare på egen hand. Däremot är det lite tunt där bakom, framförallt kan jag tycka att det saknas en klassisk playmaker på Edsbyns mittfält som kan styra och fördela bollar. En sån hade tryckt upp betyget ytterligare ett snäpp.

Anfall: +++
Kommentar: Edsbyn har sett lite tunna ut i anfallet under försäsongen hittills. Jonas Edling börjar bli lite till åren och kommer inte lika ofta till heta lägen. Oskar Wikblad har visat potential men behöver bevisa att han kan vara den där 35-40-målsskytten som Edsbyn saknar. Ted Hedell är en intressant ung spelare som har en bit kvar.

TOTALT: 21

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Skapa din webbplats med WordPress.com
Kom igång