Plusbetyg på elitserielagen: Hammarby

Målvakter: ++
Kommentar: Landslagsmålvakten Patrik Hedberg valde att flytta hem till Falun och istället plockade Hammarby in Filip Mörkdal och Max Bergström från VSK respektive just Falun. De båda har mestadels spelat andrafiolerna i sin klubblag tidigare i karriären och det är svårt att se någon given förstemålvakt på förhand. Någon kommer behöva steppa upp.

Försvar: +++
Kommentar: Liberon Robert Rimgård har försvunnit och ett redan svajigt Hammarbyförsvar (flest insläppta mål av alla topp 10-lag förra säsongen) känns inte stabilare i år, men Carl-Johan Rutqvist, Felix Nyman och David Pizzoni Elfving (som man aldrig vet vilken position han får just den här säsongen) är åtminstone en backlinje som inte lägger några fingrar emellan och kommer sälja sig dyrt.

Ytterhalvor: ++++
Kommentar: Hammarbys stora profilvärvning i år får ändå anses vara halven Simon Folkesson, som var given i finallaget VSK förra säsongen och i sina bästa stunder är en väldigt bra ytterhalv. Hammarby har 99 problem men med Robin Sundin och Simon Folkesson på kanterna är den här lagdelen inte ett av dem.

Mittfält: ++++
Kommentar: Adam Gilljam är en given landslagsmittfältare och dra ensam upp betyget ett snäpp, för inte särskilt många lag har en sån given pådrivare på mittfältet. Runt sig har han ett gäng rutinerade och stabila mittfältare som Jacob Bucht, Ivan Lebedev och Fredrik Larsson.

Anfall: +++
Kommentar: Här har Hammarby tappat i princip alla former av spets jämfört med förra säsongen. Fagerström gick till Bollnäs, Jonsson gick till VSK och Grachev drog till Ryssland. Där försvann 84 mål och 121 poäng i ett svep. I år är det Ted Bergström, som haft svårt att platsa i VSK, tillsammans med ungdomarna David Thorén och David Jansson som ska leverera något liknande. Det tror jag blir tufft.

TOTALT: 16

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Skapa din webbplats med WordPress.com
Kom igång