Plusbetyg på elitserielagen: Motala

Målvakter: ++++
Kommentar: Jussi Aaltonen är finsk landslagsmålvakt och håller mycket bra elitserieklass. 21-årige Hugo Lundqvist är en fullgod backup som på det stora hela gör att Motala har sitt på det torra på målvaktsfronten.

Försvar: +++
Kommentar: Ungt och lovande och offensivt skickligt försvar med backarna Ögren och Gillgren som kompletteras av liberon Olle Berglund. Håller väl inte riktigt samma kvalitet defensivt som offensivt alla gånger, kanske beroende på att backarna spenderar mer tid än många andra på offensiv planhalva. Men bra elitserieklass håller de, helt klart.

Ytterhalvor: ++++
Kommentar: Ett betyg baserat på att Viktor Spångberg kommer tillbaka i speldugligt skick, den frågan verkar hänga i luften lite grann just nu tyvärr. Spångberg har väldigt fina kvaliteter och stor potential. Men Motala har många bra halvalternativ, som finländaren med det fina långa spelet Kasperi Hirvonen, återvändande talangen Albin Bjerkegren och målfarliga nyförvärvet Viktor Hulthammar.

Mittfält: +++
Kommentar: Saknar en mittfältsmotor på Motalas mittfält (Spångberg kanske?) men där finns habila spelare som Erik Litzén, Vitaly Klyushanov, Albin Rohlén och Anders Persson. Saknas lite offensiv spetskompetens dock, som sagt. Förra säsongen gjorde Motalas mittfältare tillsammans under 40 poäng i elitserien, vilket är lite för lite för att vara konkurrenskraftigt.

Anfallare: ++
Kommentar: Philip Florén är skyttekungen och gjorde en stark säsong med 23 mål förra säsongen och Jonas Enander är en slitvarg och jobbig för motståndarna, men överlag en ganska tunn anfallsuppsättning. Förra säsongen gjorde också Motala blott 79 mål vilket var sämst av kvartsfinallagen med ungefär 35 måls marginal.

TOTALT: 16

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Skapa din webbplats med WordPress.com
Kom igång