Plusbetyg på elitserielagen: Sandviken

Målvakter: +++++
Kommentar: Joel Othén har kanske peakat vid det här laget men är fortfarande en av elitseriens bästa målvakter, landslagsklass. Bakom honom har man unge och talangfulle Jesper Sundving.

Försvar: ++++
Kommentar: Med Linus Pettersson som dirigent har både Rasmus Forslund och Jesper Jansson utvecklats till riktigt bra backar, med en fysisk spelstil. Kanske inte på samma nivå som en del andra topplag men stabilt. Lite skadekänsligt dock, precis som övriga lagdelar.

Ytterhalvor: +++
Kommentar: SAIK kommer vad det verkar spela med Jesper Hvornum till höger och Albin Arisniemi till vänster efter att Ted Haraldsson lämnat och Erik Säfström flyttats upp på mittfältet. Det tar bort en hel del kvalitet från den lagdelen, Hvornum är inte direkt en naturlig halv och Arisniemi har väl fortfarande en bit kvar innan han vuxit in i elitseriekostymen till 100%.

Mittfält: ++++
Kommentar: Om Erik Säfström blir kvar på mittfältet är det tydligt att SAIK prioriterar den lagdelen, och även om Säfström är världens bästa ytterhalv kommer han säkert göra ett bra jobb på mitten också. Daniel Berlin är urtypen av en ledargestalt och spelmotor och såklart superviktig. David Brodén och Dennis Henriksen är bra komplement.

Anfall: +++
Kommentar: Under typ 20 års tid har SAIK alltid haft en målspruta på topp som garanterat att de legat i toppen av kolumnen för gjorda mål säsong efter säsong. Efter att Christoffer Edlund lämnat och Mossberg likaså är precis det SAIK saknar – en målskytt. Linus Forslund har återvänt från Broberg men att han plötsligt ska utvecklas till en 40-målsskytt känns inte sannolikt, inte heller att omskolade Hannes Edlund eller juniorerna Isaksson och Widman ska göra det heller.

TOTALT: 19

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Skapa din webbplats med WordPress.com
Kom igång