Plusbetyg på elitserielagen: Sirius

Målvakter: ++++
Kommentar: Förra säsongen slog egna produkten Anton Andersson igenom med dunder och brak och han slåss om sysslan med rutinerade Erik Persson, som faktiskt bara är 24 år fortfarande. Sirius har alltid haft bra målvakter känns det som och så även den här säsongen.

Försvar: +
Kommentar: Sirius svagaste lagdel på pappret, hade stora defensiva problem förra säsongen och var det lag som släppte in flest mål av de kvarvarande elitserielagen (bara degraderade Falun var värre). Har inte heller förstärkt försvaret till den här säsongen varför det finns anledning att misstänka att det kan komma att se likadant ut i år.

Ytterhalvor: +++
Kommentar: Presenterade en prestigevärvning när man snodde åt sig mångårige SAIK-halven Ted Haraldsson under våren. Blir intressant att se om han har kapacitet att ta en större och mer drivande roll i en mindre klubb. William Liw, Tuomas Liukkonen och Nils Bergström är alternativ på vänsterkanten och framförallt Bergström var bra förra säsongen, men kan kanske komma att användas högre upp i planen.

Mittfält: +++
Kommentar: Den tydliga pådrivaren och motorn saknas måhända, men det finns mycket talang på Sirius mittfält i spelare som Hannes Kanbjer, Arvid Tapper, Samuel Heeger och även rejäl offensiv spets i finska duon Määttä. Lite oklart om Kumpuoja kommer använda som mittfältare eller anfallare i år, men jag väljer att placera honom som anfallare eftersom det är där han är som bäst.

Anfall: ++++
Kommentar: Saknar kanske den där tydliga skyttekungen som många andra lag har men har i stället bra bredd längst fram. Tre spelare i Sirius låg och skvalpade runt 20 mål förra säsongen – Mårtensson (20 mål), Heinonen (19) och Kumpuoja (18). Framförallt Heinonen finns anledning att tro att han kommer öka sin målproduktion ytterligare med en elitseriesäsong i benen. Har även egna produkten Simon Karlsson som om han får speltid har potential att öka sin målproduktion.

Totalt: 15

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Skapa din webbplats med WordPress.com
Kom igång