Plusbetyg på elitserielagen: Vetlanda

Målvakter: ++++
Kommentar: David Borvall är en ofta lite underskattad målvakt som egentligen har det mesta – storlek, smidighet, reaktionssnabb, bra utkast – och har framförallt i Vetlanda visat att han kan vinna matcher åt sitt lag.

Försvar: ++
Kommentar: Försvaret har ofta varit Vetlandas akilleshäl och så även i år. Har värvat in Santti Nurmi från finska ligan som ny libero sedan Viktor Törner lämnat. Philip Lennartsson är kvar och den andra backplatsen lär tillfalla antingen någon ung spelare uppflyttad från juniorlaget eller Simon Lundström.

Ytterhalvor: +++
Kommentar: I senaste matchen ställde Vetlanda upp med Simon Lundström och Tobias Nyberg som halvor, annars har det varit Gälman till höger och Nyberg till vänster som gällt. Och det är en stark halvuppsättning där Nyberg fart och genombrottsförmåga är ett vasst anfallsvapen, och Gälmans rutin och passningsspel är viktigt i speluppbyggnaden.

Mittfält: ++++
Kommentar: Vetlanda har en fin tradition av att fostra mittfältare och den senaste i raden att utvecklas till en offensiv mittfältare av klass är Pontus Vilén. Har även fått tillbaka passningsgeniet Pontus Blomberg och har sedan tidigare Eetu Peuhkuri. Dessutom ett par stortalanger där bakom. Vetlandas starkaste lagdel.

Anfall: ++
Kommentar: Vetlanda har även en fin tradition av att fostra skyttekungar (Claesson, Karlsson, Edlund, Andersson) och mycket talar för att 16-årige Isac Karlsson kommer ansluta till den gruppen. Om 2-3 år. Den här säsongen ser det dock lite tunt ut för Vetlanda framåt. Hade tufft med målskyttet ifjol och har tappat bäste målskytten. Kommer krävas att Emil Fedorov eller Axel Ekholm kan leverera på en nivå de inte visade förra säsongen.

TOTALT: 15

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Skapa din webbplats med WordPress.com
Kom igång