Inför Svenska Cupen: Noll segrar sedan 2013, då kan det väl inte bli sämre i alla fall?

Att säga att Svenska Cupen i bandy inte riktigt varit IFK Vänersborgs grej genom åren framstår som något av en underdrift när man börjar titta på lite siffror. IFK har inte vunnit en match i Svenska Cupen sedan 2013 då man besegrade Broberg med 5-3 i en betydelselös match. De senaste tre upplagorna har IFK förlorat åtta matcher och kryssat en och på de nio matcherna har man en målskillnad på 11-45.

Det går inte att beskriva som något annat än att osedvanligt uselt facit. Nu brukar insatserna i Svenska Cupen inte ha någon större inverkan på IFK:s resultat under resten av säsongen, utan förklaringen till de klena resultaten är antagligen att Svenska Cupen varje år infallit under en för IFK mindre passande träningsperiod så att man sällan är på topp när turneringen ska avgöras, samt det faktum att IFK fått bygga om sitt lag ett antal gånger genom åren.

Så med risk för att jinxa nu (om det nu går att jinxa ett lag som enligt statistiken och historiken ska förlora tre raka matcher med 4-5 måls marginal) så kan det väl åtminstone inte bli sämre i år? Känslan inför årets cup är i alla fall att IFK har ett mer utvecklat eget spel att falla tillbaka på och har dessutom fått några säsonger på sig att spela ihop sig, så kanske, kanske kan den där trista resultatraden snyggas till lite i år men så har man känt inför ganska många SC genom åren och sen har IFK-spelarna stapplat runt och glömt bort hur man både gör mål och försvarar sig under just den helgen.

IFK är ”lottade” i samma grupp som Villa, Bollnäs och Hammarby och inleder mot Villa kl 12 på fredag. Chans till revansch således för senaste matchen, men med tanke på hur starka Villa såg ut då lär det bli kämpigt att få med sig något därifrån. Bättre chanser då mot Bollnäs (fredag 21.45) och Hammarby (lördag 13.45) där det nog kommer krävas seger i båda matcherna för att nå vidare avancemang från gruppen. Ett Bollnäs som satsat hårt i vinter med flera tunga profilvärvningar och ett Hammarby som är ett renoveringsobjekt just nu.

Matcherna går att se på Bandyplay.se för 149 kr, och då ingår samtliga matcher i cupen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Skapa din webbplats med WordPress.com
Kom igång