Plusbetyg på elitserielagen: Villa

Målvakter: +++++
Kommentar: Jesper Thimfors är en late bloomer som passerat 30 nu men har utvecklats väldigt mycket de senaste säsongerna och är nu utan tvekan en av elitseriens bästa målvakter. Backupen Jon Karlsson hade antagligen lätt kunnat vara förstamålvakt i något annat elitserielag.

Försvar: +++++
Kommentar: Den främsta anledningen till Villas förvandling från ett lag som stökar i toppen till ett lag som vinner guld är att de släppt bilden av sig själva som ett gladbandylag och fokuserat på att bygga ett starkt försvar. Nu har man seriens bästa försvar och har på de senaste fem träningsmatcherna släppt in fyra mål.

Halvor: ++++
Kommentar: Villa har landslagsklass på alla positioner utom halvpositionerna. Jag vet att Felix Pherson var uttagen till VM sist men det säger mer om tillståndet i det svenska halvbeståndet än att Pherson är landslagsmässig just nu. Fortfarande lite för endimensionell i sitt spel även om han utvecklat andra delar av sitt spel. På högerkanten håller Petter Björling till som gör det bra men inte tillhör toppskiktet bland elitseriens halvor.

Mittfält: +++++
Kommentar: Inget lag i världen kan mäta sig med Villas mittfält. Varenda spelare kan spela fram, gå på genombrott, skjuta och göra mål så oavsett vem som har bollen är det alltid en spelare som kan skapa målchanser för sig själv eller andra. Motståndarna får aldrig vila.

Anfall: ++++
Kommentar: Villa har spelaren som borde ge 1,01 i odds på skytteligaseger i vinter i Joakim Andersson, som nu kommit in i Villas spel och verkar göra mål så fort han rör bollen. Det som drar ner betyget ett snäpp är att han kommer få dra ett väldigt tungt lass själv. Joel Broberg, Albin Thomsen och Victor Petersson är alla unga och lovande men ingen av dem kommer kanske inte leverera sådär 40 mål som pensionerade David Karlsson ha som någon slags lägstanivå.

Totalt: 23

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Skapa din webbplats med WordPress.com
Kom igång