Plusbetyg på elitserielagen: Västerås

Målvakter: ++++
Kommentar:
Henrik Kjellsson har vuxit ut till en riktigt bra målvakt de senaste säsongerna, även om det fortfarande kommer några tavlor då och då. Unge Benjamin Pizzoni-Elfving fick visa framfötterna i Svenska Cupen när Kjellsson blev skadad och gjorde det bra.

Försvar: +++
Kommentar:
VSK:s försvar leds av Stefan Edberg, som i sina bästa stunder är landslagsmässig. Bredvid sig har han Måns Engström och Rasmus Sjöström som är unga och har fina kvaliteter men ibland skiner deras orutin och brister igenom en del och VSK har en bit upp till övriga topplag på den positionen.

Halvor: +++
Kommentar:
Med Oscar Gröhn skadad har Joel Engström spelat vänsterhalv, men hans styrkor ligger framförallt i offensiven. På andra kanten har Jesper Hermansson lite samma problem, spelskicklig men inte världens bästa i försvarsspelet. Gröhn lär kliva in på halven så småningom men han är lite för ojämn för att kunna pressa upp det här betyget ett snäpp trots allt.

Mittfält: +++++
Kommentar:
Med spelare som Jesper Jonsson, Tobias Holmberg, Magnus Joneby och Daniel Johansson kan VSK ställa ett riktigt starkt mittfält på isen som kommer vara kapabla att både göra många mål på egen hand men även servera anfallarna med bollar.

Anfall: ++++
Kommentar:
VSK saknar kanske den där naturlige skyttekungen á la Joakim Andersson, men har unga intressanta namn i Robin Andersson, Joel Engström och Martin Landström som är jobbiga för motståndarna att tampas med sina olika sätt och kompletterar varann bra.

Totalt: 19

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Skapa din webbplats med WordPress.com
Kom igång