Plusbetyg på elitserielagen: Åby/Tjureda

Målvakter: +++
Kommentar:
Har ett ungt målvaktspar där Viktor Birgersson, född -99, är förstavalet och backas upp av 18-årige Vincent Trygg. Birgersson var tidigare i höstas uttagen i herrlandslaget till en turnering i Ryssland och även om han inte är på den nivån än givetvis så är det ändå en indikation på att han ses som ett stort framtidsnamn.

Försvar: ++
Kommentar:
Liksom i princip hela Åby/Tjuredas trupp är även försvaret ganska ungt och orutinerat, men nyförvärvet Viktor Törner kommer ändå in med en hel del rutin. Det finns ett gäng fd ungdomslandslagsspelare som känt på elitseriespel i truppen, Arvid Johannisson till exempel, och kommer nog växa under säsongen när de vuxit in i elitseriekostymen.

Halvor: ++
Kommentar:
Plockade in Evgeni Shadrin sent när rutinerade Johan Gunnarsson ådrog sig en allvarlig skada, och Shadrin är en rutinerad kazakisk landslagsspelare som säkert kommer vara nyttig för Åby/Tjureda i vinter. Andra kanten verkar Erik Quiros ta hand om.

Mittfält: ++
Kommentar:
Förra året hade Åby/Tjureda Ulf Einarsson som motor på mitten men han valde att lägga av till den här säsongen vilket lämnat ett tomrum efter sig. Talangen Jonathan Svenssons återkomst från Vetlanda är intressant och det finns många spelskickliga mittfältare i laget, men bristen på rutin kan bli kännbar.

Anfall: +++
Kommentar
: Lagkaptenen och skyttekungen Filip Bringe är en spelare som trots sin unga ålder har rutin från spel i elitserien med Vetlanda. Han valde att flytta tillbaka till moderföreningen när de låg i division 1 och har sedan burit laget på sina axlar hela vägen upp till elitserien. Med ett vasst skott och utpräglat målsinne kommer han göra sina mål även i elitserien. Här har Åby/Tjureda också Andreas Lysell, även han mångårig målskytt i elitserien, och en pålitlig målskytt i Filip Fransson.

Totalt: 12

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Skapa din webbplats med WordPress.com
Kom igång