Plusbetyg på elitserielagen: IFK Vänersborg

Målvakter: ++++
Kommentar:
36-årige Kimmo Kyllönen verkar bara bli bättre och bättre och betraktas allmänt som en av världens bästa målvakter. Han har de senaste säsongerna varit förstavalet i finska landslaget och storspelet i klubblagen. Backas upp av två unga målvakter med pojklandslagsmeriter, Dennis Nilsson och Viktor Johansson.

Försvar: ++++
Kommentar:
Backlinjen med Simon Blomkvist som libero och Juho Liukkonen och Joakim Johansson som försvarare har fått en hel säsong och en hel försäsong ihop och börjar bli samspelta. Det är tre försvarare som är trygga med men även kan spela fysiskt och där Liukkonen och Johansson är rejäla offensiva hot på fasta situationer. IFK är dock oerhört känsliga för skador i den här lagdelen.

Halvor: +++
Kommentar:
Robin Lundqvist har flyttats runt en del under sina år i IFK men tycker själv att han hittat hem på högerhalvsplatsen. Det är bara att hålla med, förra säsongen var Robin en av IFK:s bästa och mest pålitliga spelare både offensivt och defensivt. Olle Berglund omskolades också till halv förra året och har i takt med att han hittat rätt i defensiven även börjat våga fylla på och bidra offensivt. Totalt en duo som gör lite för få poäng för högre betyg. David Jensen finns som backup även om han verkar inleda i Kungälv.

Mittfält: ++++
Kommentar:
I mina ögon IFK:s starkaste lagdel. Här finns offensiv spetskompetens av toppklass i form av Robin Öhrlund och Emil Viklund som tillsammans är kapabla att göra upp emot 70-80 poäng, spelskickliga tvåvägsspelare i Adam Herou Löf och Viktor Hjelm och en offensiv joker i Niclas Nyqvist.

Anfall: ++++
Kommentar:
Joakim Hedqvist har redan avviserat att detta är hans sista säsong, men är fortfarande en levande målgaranti som kommer göra sina 30-40 mål i vinter också. Under försäsongen har nye Jesper Öhrlund visat att han med sitt djupledsspel är ett utmärkt komplement till Jocke och har spottat in mål under försäsongen. Johan Koch och Felix Callander finns också och gör att IFK har många bra offensiva alternativ.

Totalt: 19

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Skapa din webbplats med WordPress.com
Kom igång