Första poängen på fem år i Västerås när IFK och VSK kryssade

Det var upplagt för en jämn batalj redan på förhand i ABB Arena på torsdagskvällen. VSK och IFK hade ju mötts en gång redan på försäsongen i en mycket jämn match där VSK vann med uddamålet men IFK långa stunder var det bättre laget. Båda lagen hade också i omgången innan studsats tillbaka med viktiga segrar efter tunga förluster i premiäromgången, och torde därför kommit till matchen med gott självförtroende.

Rivstart av båda lagen
Och så blev det. Matchen började i högt tempo och det böljade fram och tillbaka. VSK inledde med att skaffa sex hörnor första 12 minuterna och dessförinnan hade båda målvakterna räddat varsitt friläge. Båda lagen gick framåt och framförallt IFK hotade VSK på ett mycket bra sätt i djupled och skapade en handfull riktigt vassa chanser (varav två ribbträffar av Hedqvist) och rena frilägen på det sättet i första halvlek. VSK å sin sida var VSK och tryckte på i offensiven och tog ledningen med 1-0 genom ett typiskt VSK-mål där Daniel Johansson tryckte sig förbi och igenom IFK-försvaret och hängde in bollen.

IFK-kvitteringen dröjde inte så länge utan kom i efterspelet till en vänsterhörna där skottet täcktes, bollen gick tillbaka ut till Robin Öhrlund som drog som spelare men fick benen bortsvepta och straffen var odiskutabel. Det var även Jocke Hedqvists straffslag som satt högt och hårt. Kort tid därefter stod Robin Öhrlund för matchens prestation när han fick en boll i fart, susade förbi hela VSK, hoppade igenom de sista försvararna och satte upp bollen högt. En prestation av världsklass och en uppvisning i fart, teknik och kontroll på både boll och kropp.

”Kimmen” kvitterade
IFK kontrollerade spelet bra i stort sett hela första halvlek, man var vårdade i bollinnehavet, hade tålamod men var ändå giftiga när man bestämde sig för att gå framåt. Därför kanske inte helt logiskt att VSK skulle både lyckas kvittera och vända i slutet av andra halvleken där 2-2 får betecknas som lite av ett slumpmål och 3-2 var en styrning i mål på skott utifrån som ställde de flesta i IFK-försvaret. IFK gav dock inte upp och nästan direkt efter VSK:s ledningsmål blev Joakim Hedqvist fri efter lyft men Henrik Kjellsson i VSK:s mål var återigen följsam och läste IFK-spelaren och räddade. Den efterföljande hörnan smällde dock Joakim Johansson in 3-3 med en riktig rackabajsare i nättaket.

Andra halvlek inleddes med ett friläge för Jesper Öhrlund efter typ tio sekunder men återigen var Henrik Kjellsson där och räddade. Efter det var det betydligt mer VSK, de klev fram och spelade oerhört intensivt i sitt försvarsspel men IFK stod emot bra och VSK hade svårt att skapa några riktigt heta målchanser trots pressen. En tidig utvisning på Olle Berglund och skadekänningar på Robin Öhrlund och Johan Koch gjorde att IFK hamnade i ett tufft läge den här perioden men det var först med en halvminut kvar av utvisningen som VSK fick utdelning efter en fin soloprestation av Martin Landström.

Rättvist kryss
IFK lyckades dock vrida tillbaka initiativet och i 85:e matchminuten frispelades Johan Koch av Robin Lundqvist med en delikat genomskärare och även om det var nära så lyckades Henrik Kjellsson inte rädda friläget den här gången, utan 4-4 blev det. IFK var därefter närmast segern när Emil Viklund och Robin Öhrlund sågade sig fram till ett bra läge i straffområdet, men bollen stack ifrån Robin innan han fick chansen att avsluta och resten av matchen blev ganska händelsefattiga och båda lagen kände sig nog ganska nöjda med ett kryss.

IFK Vänersborg gjorde en bra match återigen och visade att matchen mot Bollnäs inte var en engångsföreteelse utan att man hittat tillbaka till sitt fina spel. Sett till mängden klara målchanser kanske IFK borde vunnit den här matchen, å andra sidan var VSK bra i andra halvlek och hade mycket väl kunnat göra ett eller två mål till och avgjort den här matchen, så på det stora hela är ett kryss ett resultat som speglar matchen och båda lagen kan vara ganska tillfreds med. Speciellt IFK som hade 11 raka bortaförluster mot VSK innan den här matchen.

I IFK var Robin Öhrlund den som tydligast stack ut från mängden, men även Kimmo Kyllönen var lugn och stabil och stod för några viktiga räddningar när VSK stormade som mest.

Nu väntar lite välbehövlig vila för IFK som spelar nästa match hemma i Arena Vänersborg mot IK Sirius onsdag 13/11 kl 19. Kom dit!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Skapa din webbplats med WordPress.com
Kom igång