IFK Vänersborg bildar damlag

IFK Vänersborg kallade till presskonferens på fredagen för att meddela den glädjande nyheten att klubben kommer anmäla ett lag till damallsvenskan (näst högsta division) till säsongen 2020/2021.

IFK:s föreningsutvecklare Jesper Larsson och styrelseledamoten Per Ejerhed slog på presskonferensen fast att damlaget är ett naturligt steg för IFK som utvecklat sin flickverksamhet ordentligt på senare år. Nu består klubben till 30% av flickspelare, man har en egen flickbandyskola och flera flicklag varför ett eget damlag är en nödvändig satsning för att flickspelarna ska kunna stanna i Vänersborg och spela bandy och inte åka iväg och spela seniorbandy någon annanstans som det är idag.

Arbetet med damlaget pågår för fullt och finansieringen för uppstarten är säkrad med hjälp en grupp sponsorer som ser positivt på satsningen och vill stötta den. Det rör sig om Vänersborgsklubban, Lensnow.se, ICA Kvantum och Hansson Bil. Samtidigt pågår såklart arbetet med att få med sig ännu fler partners, både nya och befintliga enligt marknadsansvarige Martin Forsström.

IFK:s ambition är att fylla på laget med en del unga spelare från sina äldsta flicklag, plocka in en del spelare utifrån och förhoppningsvis även få lite hemvändande IFK-spelare som i brist på damlag tvingats söka sig till mörkare trakter som Lidköping för att spela seniorbandy. Vidare finns även möjlighet för bandytjejer från hela landet (och grannländerna) som är intresserade av att ingå i IFK:s nystartade damlag att söka till Birger Sjöberggymnasiets bandygymnasium.

Det är oerhört kul att IFK Vänersborg tar det här klivet, för att förbli relevant som förening och varumärke och vara trovärdiga gentemot sponsorer och partners så måste man kunna attrahera alla och erbjuda samma förutsättningar att vara en del av klubben till alla. Förhoppningsvis kan damlaget väcka ett ännu större intresse för bandy bland unga tjejer i Vänersborg med omnejd så att vi om några år har 50% killar och 50% tjejer i föreningen och kan skörda dubbla framgångar på isen.

Mer information om IFK Vänersborgs damsatsning finns på hemsidan och på klubbens Facebooksida.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Skapa din webbplats med WordPress.com
Kom igång